Wilt u ons helpen als menner?

Het bestuur van Stichting Huifbed de Meierij is per direct op zoek naar vrijwilligers (m/v) die actief willen zijn als menner voor het verzorgen van huifbedritten voor onze clienten.

Doelstelling:

De menners verzorgen huifbedritten voor de cliënten van de stichting om hen op een medisch verantwoorde manier het plezier van paardrijden te laten beleven. Huifbedrijden betreft een specifieke activiteit die van de huifbedrijder een combinatie van vaardigheden vergt. Aangezien gebruik gemaakt wordt van paarden in relatie tot mensen met een functiebeperking, zijn kennis en vaardigheden op beide terreinen vereist. Het gaat hierbij om een functie, waarbij de menner in eerste instantie verantwoordelijk is voor:

Taken:  

  • Op- en afzadelen van de pony’s en Tinkers aan het huifbed;
  • Cliënten middels tillift in- en uit het huifbed begeleiden;
  • Het verzorgen van de huifbedrit, zijnde 30 minuten;
  • Helpen met onderhoud van harnachement;
  • Het naar de wei brengen of binnenhalen van de pony’s en Tinkers;
  • Het poetsen en verzorgen van de pony’s en Tinkers;
  • Stallen uitmesten en erf opruimen;

Door het team van menners uit meerdere personen te laten bestaan kunnen bovengenoemde taken en het rijschema goed verdeeld worden en is de belasting minimaal. De hoeveelheid tijd die je er in steekt en het tijdstip waarop je de ritten verzorgt gaat in overleg met de planning.  Ter beeldvorming, dit kan een vaste ochtend in de week zijn of per twee weken.

Ben jij een menner in hart en nieren, bekend met huifbedrijden of interesse in het huifbedrijden, neem dan contact met ons op en wij nodigen je graag uit voor een kennismakingsgesprek.

Wilt u ons steunen?

Als sinds het ontstaan is de filosofie van de Stichting Huifbed de Meierij dat de kosten geen belemmering mogen zijn om met plezier huifbed te komen rijden. Omdat we geen subsidie ontvangen zijn donaties, schenkingen, legaten, acties van bedrijven, scholen en particulieren heel hard nodig en zeer welkom.

Sponsor Donateur Vrijwilliger